چگونگی انجام تشریفات کالاهای ترانزیت داخلی و خارجی

بخشنامه گمرک ایران درخصوص چگونگی انجام تشریفات کالاهای عبور داخلی و خارجی

شماره : ۶۷۱۲۶/۱۰۸/۲۱۷/۵۵                                              تاریخ: ۱۷/۰۴/۱۳۹۳

 با سلام و احترام- پیرو بخشنامه شماره ۲۰۸۲۰/۹۳ مورخ ۱۰/۲/۹۳ دفتر نظارت بر ترانزیت و با عنایت به تأکید مقام محترم ریاست کل، نظر به اهمیت کنترل وسایط نقلیه حامل کالاهای عبوری، ضمن الزام بر رعایت دستورالعمل فوق الذکر و شیوه نامه الصاقی در خصوص چگونگی نصب و راه اندازی سیستم GPS، موارد ذیل نیز جهت اجرای دقیق ابلاغ می گردد:

۱-خروج کامیون های ایرانی و خارجی حامل کالای عبوری از آن گمرک پس از استقرار شرکت پیمانکار، منوط به تجهیز و راه اندازی دستگاه GPS بر روی کامیون ها بوده و گمرکات موظفند از صدور مجوز بارگیری و تردد کامیون های ایرانی و خارجی حامل کالای عبوری فاقد تجهیزات سیستم GPS خودداری نمایند.

۲-کامیون های عبوری که مجهز به سیستم مزبور نیستند در بدو ورود به کشور و یا گمرکات مبدأ باید توسط شرکت های حمل و نقل و شرکت پیمانکار با نظارت گمرک محل، مجهز به GPS گردیده و سپس تشزیفات قانونی صورت گیرد.

۳-گمرکات موظفند محل و تجهیزات لازم متناسب با حجم کار، ساعت کاری و تعداد نیروی انسانی مورد نیاز در اختیار شرکت پیمانکار قرار داده و موضوع الزام نصب GPS به نحو مقتضی به اطلاع شرکت های حمل و نقل فعال در آن گمرک برسد.

۴-شرکت پیمانکار موظف است علاوه بر نصب و راه اندازی سیستم مزبور بر روی کامیون، آموزش های لازم را در خصوص چگونگی تخلیه داده ها و نحوه استفاده از اطلاعات به همکاران ذیمدخل (واحدهای ذیربط و حراست) به عمل آورد.

۵-گمرکات مقصد موظفند در صورتی که گمرک مبدأ / ورودی، کامیونی را بدون نصب GPS به آن گمرک ارسال نموده، مراتب را به گمرک ورودی و دفتر نظارت بر ترانزیت اعلام نمایند.

۶-چنانچه در گمرک مقصد بر اساس اطلاعات موجود در GPS، مشخص گردید که شرکت حمل و نقل مرتکب تخلف شده است، بدواً موضوع می بایست به بالاترین مقام آن گمرک گزارش و با نظر ایشان و پس از تنظیم صورتجلسه اقدامات قانونی لازم معمول و مراتب به دفتر نظارت بر ترانزیت نیز اعلام شود.

۷-با توجه به اهمیت موضوع، در گمرکاتی که سامانه مذکور تا کنون اجرایی گردیده، می بایست گزارشی جامع از عملکرد را با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۶۳۵۶۷/۹۳ مورخ ۱۱/۴/۹۳ (تصویر پیوست) دفتر نظارت بر ترانزیت و پس از آن کلیه گمرکات مرتبط با موضوع اعلامی، می بایست هر پانزده روز گزارش اقدامات انجام شده را تهیه و به دفتر مذکور، همچنین دفتر بازرسی و مدیریت عملکرد ارسال نمایند.

ضمناً متعاقباً برنامه زمانبندی استقرار شرکت پیمانکار در سایر گمرکات کشور نیز از سوی دفتر نظارت بر ترانزیت اعلام می گردد.

در پایان انتظار دارد در این خصوص مدیران محترم گمرکات اجرایی ضمن نظارت بر انجام بهینه امور، در جهت رفع مشکلات احتمالی نیز تلاش لازم را به عمل آورند.

علی مددی جهرمی-معاون حقوقی و نظارت