قَهوه نام نوعی نوشیدنی رایج است که از دانههای بو داده شده گیاه قهوه به دست میآید.
گیاه قهوه (به انگلیسی: Coffea) سردهای است از گیاهان گلدار از خانوادهٔ روناسیان که در نواحی گرمسیری رشد میکند. بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است و ۳ تا ۵ سال پس از کاشته شدن محصول میدهد. گلهای سفیدرنگ و خوشبوی قهوه بسیار به گل یاسمین شباهت دارند. میوههای قهوه تخممرغیشکلاند و به صورت خوشهآویزان میشوند. هر درخت قهوه حدود ۲۰۰۰ میوه میدهد. بین ۶ تا ۹ ماه زمان لازم است تا میوهٔ قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد قرمز یا بنفش بدل شود و کاملاً برسد. میوهٔ رسیدهٔ قهوه را با دست میچینند، میشویند و معمولاً در نور خورشید خشک میکنند. برای حفظ یکدستی محصول، معمولاً میوهها را بر اساس وزن و اندازه جدا و بستهبندی میکنند. میوهٔ برشته و ساییده شده همان چیزیست که به عنوان قهوهشناخته میشود. از هر درخت قهوه تقریباً نیم کیلو قهوه برشته به دست میآید. دانههای قهوه را در جای خشک و خنک نگهداری میکنند.
این گیلاسها در حدود هشت ماه بعد از ظاهر شدن گل داده و با تغییر رنگ از سبز به قرمز رسیده میشوند و این زمانی است که محصول باید برداشت شود. میوه قهوه معمولا حاوی دو عدد دانه قهوه است که از یک طرف محدب و از طرف دیگر صاف میباشند و در امتداد طولی دانه یک شیار دیده میشود.هر یک از دانهها از یک پوست نازک و سفید پوشیده شده و هر دو دانه که در یک میوه قرار دارند از یک ماده نرم گوشتی شیرینی احاطه شدهاند که روی آن را نیز یک غشای نازک به رنگ قرمز تیره پوشانیده است که همان غشای خارجی قرمز تیره میوه میباشد. اما ۵ تا ۱۰ درصد میوههای یک درخت فقط یک دانه در خود دارند. ( سایت کافی پرس )
انواع قهوه : مرغوبترین قهوه که طعم و بویی منحصربهفرد دارد از بوتهای به نام Arabica به دست میآید که قدیمیترین نوع قهوهاست و در ارتفاع ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند. حدود ۷۵ ٪ از کل قهوهای که در جهان کشت میشود Arabica است. قدیمیترین نوع قهوه Arabica موکا و جاوه هستند که امروزه نامی شناختهشده محسوب میشوند. نوع دیگری از قهوه Robusta نام دارد که در بلندی ۲۵۰۰ پایی رشد میکند و بیشتر از Arabica تحمل سرما را دارد. میزان کافئین Robusta دو برابر Arabica است، اگرچه بو و طعم آن در رده پایینتری قرار دارد و ارزانتر است. Robusta حدود ۲۵ ٪ از کشت قهوه جهان را تشکیل میدهد. نوع مرغوب آن هم برای تهیه اسپرسو به کار میرود. نوع دیگری از قهوه که در آفریقای غربی میروید Liberica نام دارد که درصد بسیار اندکی از دانههای قهوه از این نوع هستند.
مدت زمان بو دادن قهوه : ۱. ۷ دقیقه: بو دادن ملایم: (AMERICAN ROAST) – ۲. ۹ الی ۱۱ دقیقه: بو دادن متوسط: (CITY ROAST) – ۳. ۱۱ الی ۱۳ دقیقه: بو دادن تا حد تیره: (FRENCH ROAST)- ۴. ۱۴دقیقه: تیره ترین حالت:(ESPRESSO ROAST)
بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه در جهان :
جمع :
1) برزیل 54,500 2) ویتنام 18,725 3) کلمبیا 9,500 4) اندونزی 9,325 5) هند 5,100 6) اتیوپی 4,400 7) هندوراس 4,000 8) پرو 4,000 9) گواتمالا 3,910 10) مکزیک 3,700
مدل ARABICA BEANS:
1) برزیل 41,800 2) کلمبیا 9,500 3) اتیوپی 4,400 4) هندوراس 4,000 5) پرو 4,000 6) گواتمالا 3,900 7) مکزیک 3,500 8) نیکاراگوئه 2,000 9) السالوادور 1,700 10) پوستوریکا 1,575
مدل ROBUSTA BEANS :
1) ویتنام 18,150 2) برزیل 12,700 3) اندونزی 7,950 4) هند 3,600 5) ساحل عاج 2,100 6) اوگاندا 1,900 7) مالزی 1,000 8) تایلند 900 9) کامرون 525 10) توگو 525 در جدول زیر شما می توانید شماره تعرفه گمرکی قهوه در انواع و خصوصیات مختلف را ببینید.
شماره تعرفه H.S CODE | توضیح و شرح کالا | حقوق ورودی Import Duty | ارزش افزوده و عوارض دیگر | ملاحظات Remark | کد کشور دارنده تعرفه ترجیحی Preferential Tariff | Description |
---|---|---|---|---|---|---|
0901 | قهوه، حتی بوداده یا کافئین گرفته شده؛ غلاف و پوست قهوه؛ بدل قهوه حاوی قهوه، صرف نظر از میزان نسبی قهوه در مخلوط. | Coffee, whether or not roasted or decaffeinated; coffee husks and skins; coffee substitutes containing coffee in any proportion. |
||||
-قهوه، بو نداده: | - Coffee, not roasted: | |||||
090111 | - - کافئین نگرفته: | - - Not decaffeinated | ||||
09011110 | - - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی | 22 | 8 | 6 | - - - In retail packings | |
09011120 | - - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر خرده فروشی | 8 | 8 | 6 | - - - In ground form and non-retail packing | |
09011190 | - - - سایر | 4 | به استثنای انواع کوبیده شده ، خرد شده پودر شده | 6 | - - - Other | |
090112 | - - کافئین گرفته: | - - Decaffeinated | ||||
09011210 | - - - دربسته بندی آماده برای خرده فروشی | 32 | 8 | - - - In retail packings | ||
09011220 | - - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر خرده فروشی | 10 | 8 | - - - In ground form and non-retail packings |
||
09011290 | - - - سایر | 8 | 8 | - - - Other | ||
- قهوه، بو داده: | - Coffee roasted: | |||||
090121 | - - کافئین نگرفته: | - - Not decaffeinated | ||||
09012110 | - - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی | 32 | 8 | 6 | - - - In retail packings | |
09012120 | به صورت کوبیده در بسته بندی غیر خرده فروشی | 10 | 8 | 6 | - - - In ground form and non-retail packing |
|
09012190 | - - - سایر | 8 | 8 | 6 | - - - Other | |
090122 | - - کافئین گرفته: | - - Decaffeinated | ||||
09012110 | - - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی | 32 | 8 | 6 | - - - In retail packings | |
09012120 | - - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر خرده فروشی | 10 | 8 | 6 | - - - In ground form and non-retail packings |
|
09012190 | - - - سایر | 8 | 8 | 6 | - - - Other | |
090122 | - - کافئین گرفته: | - - Decaffeinated | ||||
09012210 | - - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی | 32 | 8 | - - - In retail packings | ||
09012220 | - - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر خرده فروشی | 10 | 8 | - - - In ground form and non-retail packings |
||
09012290 | - - - سایر | 8 | 8 | - - - Other | ||
090190 | - سایر: | - Other | ||||
09019010 | - - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی | 32 | 8 | - - - In retail packings | ||
09019020 | - - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر خرده فروشی | 10 | 8 | - - - In ground form and non-retail packings |
||
09019090 | - - - سایر | 15 | 8 | - - - Other |
دیدگاهها
متشکرم! بسیار عالی بود!