شرایط قرنطینه ای واردات دانه سویاجهت مصرف خوراکی از چین
1- اخذ گواهی بهداشت نباتی معتبر از وزارت کشاورزی کشور مبداء که در قسمت A.D (توضیحات اضافی) آن عاری بودن محموله از آفات و بیماریهای ذیل مورد تاکید قرار گرفته باشد.
1. Cercospora sojina
2. Diaporthe phaseolorum var.sojae
3. Pseudomonas savastanoi pv.glycinea
4. Xanthomonas axonopodis pv.glycines
5. Septoria glycines
6. Phomopsis longicolla
توجه:
درج اسامی علمی بیماریهای فوق در گواهی بهداشت نباتی کشور مبدا الزامی بوده و در غیر اینصورت بدلیل نقص مدارک کالا قابل ترخیص نبوده و مسئولیت هرگونه ضرر و زیان به عهده وارد کننده خواهد بود.
2- ضد عفونی محموله به روش حرارت دهی دردمای 65-60 درجه
سانتی گراد به مدت 30 دقیقه در کشور مبدا و درج مشخصات ان در گواهی بهداشت گیاهی مربوطه.
تذکر : زمان ضد عفونی از وقتی محاسبه می شود که دمای مغز دانه ها به دمای مورد نظر برسد.
3- اخذ تاییدیه عدم قوه نامیه از ارگانهای معتبر خارجی و یا داخلی
4- محموله میبایست کاملا عاری از خاک، بذور علفهای هرز و حشرات زنده باشد.
5- ارائه اصل گواهی بهداشت نباتی منطبق با شرایط اعلامی و سایر مدارک لازم به کارشناسان قرنطینه نباتی در هنگام ترخیص محموله در مرز ورودی و گمرک ترخیص کننده الزامی است. در غیر این صورت مسئولیت عواقب مترتبه به عهده واردکننده خواهد بود.
6- چنانچه محموله در نتیجه بازرسی آلوده به عوامل خسارت زا تشخیص داده شود در صورتی که بتوان به تشخیص مامور قرنطینه با رعایت ضوابط مربوطه، آلودگی را از بین برد، محموله به هزینه صاحب کالا ضدعفونی می شود و در غیر این صورت، محموله عودت یاامحاء خواهد شد. (توضیحا چنانچه آلودگی قرنطینه ای مشاهده شود مطابق ضوابط بین المللی کالا عودت یا امحاء میگردد .)
7- پاساوان محموله به گمرکات داخلی صرفآ بعد از بررسی و تایید اصل مدارک مورد نیاز درمرز ورودی مجاز خواهد بود.
8- حمل محموله از کشور مبداء به کشور مقصد بایستی به صورت یکسره انجام شده و هرگونه تخلیه و بارگیری مجدد در کشور ثالث مورد قبول نمیباشد.
تذکر: شرایط اعلام شده برطبق مفاد ماده (11) قانون حفظ نباتات و در خصوص با مسائل قرنطینه نباتی صادر شده و وارد کننده موظف به رعایت سایر قوانین و مقررات مربوط به واردات می باشد