راهنمای ثبت مجوز ورود حامل ها در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی

[—ATOC—]
[—TAG:h2—]

مقدمه

منظور افزایش سرعت و دقت در رویه ترخیص، گمرک جمهوری اسلامی ایران با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی اقدام به بهره برداری از زیر سامانه کنترل دسترسی به منابع نموده است. در محوطه های بندری که این زیرسامانه بهره برداری گردد صاحبان کالا و یا اظهار کنندگان بایستی با مراجعه به پنجره واحد تجارت فرامرزی به آدرس https://csw.irica.ir مراجعه نموده و قبل از ورود نسبت به ثبت اطلاعات کلیه حامل هایی که قصد ورود، انجام توزین، ثبت بیجک و بطور کلی بهره گیری از خدمات گمرکی و بندری را دارند، اقدام نمایند.

خاطر نشان می گردد کسانی که از صاحبان کالا وکالت کارمندی دارند و یا به هر طریقی اجازه اظهار از راه دور و یا مشاهده اظهار انجام شده در سامانه پنجره واحد را دارند، این امکان را دارند که مجوز ورود حامل برای بارگیری را صادر نموده و یا این اجازه را در پنجره واحد به یک شخص یا شرکت که وظیفه عملیات حمل کالا را به عهده دارد واگذار کنند.

 ثبت اطلاعات وسائل حامل وارداتی

ابتدا پس از وارد شدن به سایت پنجره واحد تجارت فرامرزی از منوی “کاربر” صفحه “دور اظهاری واردات” را انتخاب کنید. در صفحه دور اظهاری واردات از قسمت “لیست اظهارهای قبلی”، شماره سریال مورد نظر را انتخاب کنید.

صفحه صدور کوتاژ
صفحه دور اظهاری واردات ، لیست اظهارهای قبلی

بعد از باز شدن اطلاعات مربوط به شماره سریال انتخاب شده، شما می توانید در مرحله “صدور مجوز ورود کامیون” اطلاعات مربوط به حامل را ثبت کنید. برای این منظور ابتدا کافی است از دکمه “ادامه” در پایین صفحه استفاده کنید تا به مرحله “صدورکوتاژ “برسید. سپس در مرحله “صدور کوتاژ” همانند شکل زیر بر روی دکمه “ثبت” و بعد آن بر روی دکمه ” کاملا اطمینان دارم ” کلیک کنید. و بعد از رویت پیغام “اظهار قبلا کوتاژ شده است” روی دکمه “ادامه” در پایین صفحه کلیک کنید تا به مرحله “صدور مجوز ورود کامیون” برسید.

توجه کنید که مراحل فوق فقط برای اظهارهایی که قبلا کوتاژ شده اند قابل انجام است و برای اظهارهایی که کوتاژ نشده اند کارایی ندارد .

صفحه صدور کوتاژ
صفحه صدور کوتاژ

صدور مجوز برای وسائل حامل

در این صفحه اظهارکنندگان می توانند بین دو حالت ثبت شرکت حمل و نقل و ورود اطلاعات به بیانی دیگر شما می توانید ثبت اطلاعات حامل و کانتینر یک مورد را انتخاب کنند.
درخواستی را به شرکت حمل بسپارید و یا اینکه خود شخصا اقدام به ورود اطلاعات کنید. در ادامه روش انجام هر کدام از موارد ذکر شده را خواهید آموخت.

صدور مجوز ورود کامیون
صدور مجوز ورود کامیون

شرکت های حمل و نقل

با وارد کردن شناسه ملی شرکت حمل و نقل در محل مشخص شده، و انتخاب دکمه “ثبت شرکت” شما وکالت لازم را به شرکت حمل و نقل می دهید تا بتواند نسبت به ثبت اطلاعات حامل های مربوط به این اظهارنامه در سایت پنجره واحد تجارت فرامرزی اقدام کند.
به بیانی دیگر در صورتی که در قسمت “شرکت های حمل” شناسه ملی شرکت حمل و نقل را واردکنید این شرکت می تواند به نیابت از شما کلیه اطلاعات درخواستی مربوط به وسیله حمل را ثبت کند.

ثبت شرکت های حمل
ثبت شرکت های حمل

ثبت اطلاعات حامل و کانتینر

همانگونه که اشاره شد اظهارکنندگان محترم برای ثبت اطلاعات مربوط به حامل ها می توانند شخصا عمل کنند. برای این منظور کافی است در صفحه “صدور مجوز ورود کامیون” قسمت “اطلاعات حامل و کانتینر” نسبت به ورود اطلاعات درخواستی اقدام کنید.

صفحه ورود اطلاعات حامل
صفحه ورود اطلاعات حامل

نکات مهم در لحظه ورود اطلاعات

برای کلیه حامل هایی که دارای پلاک ملی نمی باشند( مثل کامیون های کشورهای همسایه ) کافی است تائیدیه قسمت “آیا شماره ایران است؟” را بردارید و توجه کنید توزین و انجام تشریفات مربوط به این حامل ها با شماره سفر امکان پذیر است در نتیجه بعد تکمیل اطلاعات و انتخاب دکمه “ثبت” حتما “شماره سفر” مربوطه را یاداشت کنید.
در صورتی که حامل قصد بارگیری محموله کانتینری ندارد، تائیدیه قسمت “آیا کانتینر دارد؟” را بردارید.

 در صورتی که بعد از انتخاب دکمه ثبت با پیغام ” این حامل سفر قبلی را به پایان نرسانده است” مواجه شدید به این معنی است که این حامل در مراجعه قبلی خود به گمرک تشریفات گمرکی مربوط به خود را به صورت صحیح طی نکرده است. در نتیجه باید به گمرک مراجعه کند.

 در صورتی که بعد از دکمه ثبت با پیغام ” اظهارنامه شما اجازه خارج کردن کالا ندارد” مواجه شدید بدین معنی است که هنوز ازسمت گمرک اجازه بارگیری صادر نشده است.

وسائل حامل ترانزیت مبدا (داخلی و خارجی)

برای ثبت کلیه حامل هایی که مبدا ترانزیت آنها گمرک شهید رجایی است (مثال: از گمرک شهید رجایی به گمرک سرخس یا تهران ) به روش زیر می توانید عمل کنید.

در ابتدا باید بین شرکت حمل و نماینده شرکت حمل که در پروانه ترانزیت به عنوان شرکت حمل و نماینده قید شده اند، روال وکالت در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی انجام شده باشد. به بیانی ساده تر شرکت های حمل با مراجعه به نزدیکترین گمرک به محل فعالیت خود، نسبت به دریافت نام کاربری و رمز عبور مربوط به شرکت و نماینده اقدام می کنند و پس از اطمینان از برقراری وکالت بین شرکت حمل و نماینده اقدام به ثبت اطلاعات مربوط به حامل ها می کنند. (جهت اطلاعات بیشتر درباره انجام روال وکالت از وبلاگ eplirica.blog.ir می توانید جزوه راهنما وکالت را دریافت کنید) همچنین توجه کنید در پروانه های ترانزیت شرکت های حمل با کدینگ دریافتی از گمرک شناخته می شوند، در نتیجه نام کاربری و رمز عبور مربوط به شرکت حمل باید با کدینگ شرکت حمل در پنجره واحد تجارت فرامرزی تعریف شود.

بعد از رعایت موارد ذکر شده، برای ثبت اطلاعات حامل ها کافی است پس از وارد شدن به سایت پنجره واحد تجارت فرامرزی از منوی “کاربر”، صفحه “ورود اطلاعات کامیون(شرکت های حمل)” را انتخاب کنید.

صفحه ورود اطلاعات مربوط به شرکت های حمل
صفحه ورود اطلاعات مربوط به شرکت های حمل

پس از وارد شدن به صفحه مذکور در قسمت شماره سریال پروانه شماره سریال ( شماره بارکد بالای پروانه ترانزیت) را به صورت زیر وارد کنید.
شماره سریال- ۵۰۱۰۰

پس از وارد کردن شماره سریال به صورت ذکر شده و انتخاب گزینه ” اضافه کردن ” شما می توانید از قسمت “اطلاعات حامل و کانتینر” نسبت به ثبت اطلاعات مربوط به حامل ها اقدام کنید.

همچنین توجه کنید در صورتی که در قسمت “شرکت های حمل” اقدام به ثبت شناسه ملی شرکت حمل و نقل دیگری کنید، شرکت حمل و نقل مورد نظر می تواند به نیابت از شما اطلاعات مربوط به حامل های این پروانه ترانزیت را ثبت کند.

صفحه ثبت اطلاعات حامل
صفحه ثبت اطلاعات حامل

نکات مهم در ورود اطلاعات حامل های ترانزیتی

 برای کلیه حامل هایی که دارای پلاک ملی نمی باشند(مثل کامیون های کشورهای همسایه ) کافی است تائیدیه قسمت “آیا شماره ایران است؟” را بردارید و توجه کنید توزین و انجام تشریفات مربوط به این حامل ها با شماره سفر امکان پذیر است در نتیجه بعد تکمیل اطلاعات و انتخاب دکمه “ثبت” حتما “شماره سفر” مربوطه را یاداشت کنید.
 در صورتی که حامل قصد بارگیری محموله کانتینری ندارد، تائیدیه قسمت “آیا کانتینر دارد؟” را بردارید.
 در صورتی که بعد از انتخاب دکمه ثبت با پیغام ” این حامل سفر قبلی را به پایان نرسانده است” مواجه شدید به این معنی است که این حامل در مراجعه قبلی خود به گمرک تشریفات گمرکی مربوط به خود را به صورت صحیح و کامل طی نکرده است. در نتیجه برای رفع مشکل و ابهام باید به گمرک مراجعه کرد.
 در صورتی که بعد از دکمه ثبت با پیغام ” اظهارنامه یافت نمی شود ” مواجه شدید بدین معنی است که هنوز ازسمت گمرک اجازه بارگیری صادر نشده است و یا اینکه شماره سریال را به اشتباه وارد کرده اید.

وسائل حامل صادراتی تخلیه در انبار (جهت انجام صادرات)

ثبت اطلاعات مربوط این نوع حامل ها می تواند توسط نماینده صاحب کالا و یا شرکت های حمل در سامانه تجارت فرامرزی انجام شود. به بیانی دیگر صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی می توانند عملیات ثبت اطلاعات مربوط به حامل ها را به شرکت های حمل واگذار کند. و با توجه به اینکه عملیات ثبت حامل ها در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی بر روی بستر اینترنت انجام می شود، ثبت اطلاعات درخواستی از تمام نقاط کشور امکان پذیر خواهد بود.

صفحه ورود اطلاعات حامل های صادراتی
صفحه ورود اطلاعات حامل های صادراتی

جهت انجام این فرایند اظهارکنندگان و صاحبین کالای محترم پس از دریافت مجوز تخلیه از گمرک، می بایست به واحد انفورماتیک نزدیکترین گمرک مراجعه کنند و رمز عبور و نام کاربری مربوط به سایت پنجره واحد تجارت فرامرزی را دریافت کنند و اطمینان حاصل کنند که روال وکالت بین صاحب کالا و نماینده به صورت صحیح انجام شده است.توجه کنید در اینجا منظور از صاحب کالا و نماینده، افرادی (حقیقی و حقوقی) هستند که در مجوز تخلیه به عنوان صاحب کالا و نماینده شناخته می شوند.
بعد از رعایت موارد ذکر شده، برای ثبت شرکت حمل و نقل و یا ثبت اطلاعات حامل ها کافی است پس از وارد شدن به سایت پنجره واحد تجارت فرامرزی از منوی “کاربر”، صفحه “ورود اطلاعات کامیون(شرکت های حمل)” را انتخاب کنید.
پس از وارد شدن به صفحه مذکور در قسمت شماره سریال پروانه، شماره مجوز تخلیه(شماره بارکد درج شده بر روی مجوز تخلیه) را به صورت زیر وارد کنید.
شماره سریال- ۱۰۱۰۰ پس از وارد کردن شماره سریال به صورت ذکر شده و انتخاب گزینه ” اضافه کردن ” شما می توانید از قسمت “شرکت های حمل” اقدام به ثبت شناسه ملی شرکت حمل و نقل مورد نظر کنید.
شرکت حمل و نقل مورد نظر می تواند به نیابت از شما اطلاعات مربوط به حامل های صادراتی را ثبت کند.. همچنین در صورت تمایل از قسمت “اطلاعات حامل و کانتینر” می توانید به شخصا نسبت به ثبت اطلاعات مربوط به حامل ها اقدام کنید.

نکاتی در ورود اطلاعات وسائل حامل ترانزیتی

 برای کلیه حامل هایی که دارای پلاک ملی نمی باشند(مثل کامیون های کشورهای همسایه ) کافی است تائیدیه قسمت “آیا شماره ایران است؟” را بردارید و توجه کنید توزین و انجام تشریفات مربوط به این حامل ها با شماره سفر امکان پذیر است در نتیجه بعد تکمیل اطلاعات و انتخاب دکمه “ثبت” حتما “شماره سفر” مربوطه را یاداشت کنید.
 در صورتی که حامل قصد بارگیری محموله کانتینری ندارد، تائیدیه قسمت “آیا کانتینر دارد؟” را بردارید.
 در صورتی که بعد از انتخاب دکمه ثبت با پیغام ” این حامل سفر قبلی را به پایان نرسانده است” مواجه شدید به این معنی است که این حامل در مراجعه قبلی خود به گمرک تشریفات گمرکی مربوط به خود را به صورت صحیح و کامل طی نکرده است. در نتیجه برای رفع مشکل و ابهام باید به گمرک مراجعه کرد.

صفحه ورود اطلاعات حامل های صادراتی

 در صورتی که بعد از دکمه ثبت با پیغام ” اظهارنامه یافت نمی شود ” مواجه شدید بدین معنی است که هنوز ازسمت گمرک اجازه بارگیری صادر نشده است و یا اینکه شماره سریال را به اشتباه وارد کرده اید.

وسائل حامل ترانزیت مقصد

بطور مثال حامل هایی که گمرک منطقه ویژه شهید رجایی به عنوان گمرک مقصد آنها محسوب می شود، در صورتی که در مبدا برای این حامل ها پته الکترونیک صادر شده باشد، در مقصد نیاز به ثبت اطلاعات حامل ندارند و سامانه به صورت خودکار اطلاعات مربوط به حامل را از مبدا ترانزیت دریافت می کند.توجه کنید تقریبا تمام گمرکات مبدا ترانزیتی به سامانه جامع امور گمرک مجهز هستند در نتیجه برای تمام حامل های ترانزیتی پته الکترونیکی توسط گمرک مبدا صادر می شود.

وسائل حامل صادرات مقصد

وسائل حامل صادرات مقصد وسائل حاملی هستند که پروانه صادرات خود را از گمرکی به غیر از گمرک خروجی دریافت کرده اند و بطور مثال پروانه صادراتی را از گمرک تهران اخذ نموده اند و گمرک شهید رجایی به عنوان گمرک خروجی کالای صادراتی اعلام گردیده است.
این حامل ها در صورتی که ازمبدا دارای پته الکترونیک باشند، در مقصد نیاز به ثبت اطلاعات حامل ندارند و سامانه به صورت خودکار اطلاعات مربوط به حامل را از گمرک صادر کننده پروانه صادرات دریافت می کند. اما با توجه به اینکه تعداد زیادی از گمرکات مبدا صادراتی نسبت به صدور پته الکترونیک اقدام نمی کنند، اطلاعات این حامل ها در اکثر موارد در مبدا وجود ندارد . درنتیجه امکان دریافت اطلاعات از مبدا نمی باشد.

برای ثبت اطلاعات مربوط به این حامل ها، میبایست در گمرک شهید رجایی نسبت به دریافت مجوز تخلیه از گمرک شهید رجایی اقدام کنند و فرایند ثبت را همانند بخش سوم ( حاملهایی که قصد تخلیه در انبار جهت صادرات را دارند) انجام دهند.

ثبت اطلاعات وسائل حامل توسط شرکت های حمل داخلی و خارجی

برای ثبت اطلاعات حامل توسط شرکت های حمل (داخلی و خارجی ) کافی است ، شرکت های حمل به نزدیک ترین گمرک به محل کار خود مراجعه کنند و نام کاربری و رمز عبور ورود به سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی را برای شرکت و کارمندان شرکت دریافت کنند و همانند بخش ثبت اطلاعات حامل های ترانزیتی عمل کنند.

توضیح اینکه همانگونه که در بخش های قبلی ذکر شد، اظهارکنندگان و صاحبین کالا در رویه های واردات و صادرات می توانند ثبت اطلاعات حامل را به شرکت های حمل واگذار کنند. یکی از پیش نیازهای عمل فوق ثبت نام و انجام فرایند وکالت بین شرکت های حمل و کارمندان انها در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی می باشد. بعد از رعایت پیش نیازهای فوق در صورتی که صاحب کالا و یا نماینده صاحب کالا ، شناسه ملی شرکت حمل مورد نظر را در قسمت مربوطه درج کند، آن شرکت حمل می تواند به نیابت از صاحب کالا نسبت به ثبت اطلاعات حامل اقدام کند.